Nekirurško pomlajevanje s frakcioniranim laserjem | Dermatološki center Parmova

Nekirurško pomlajevanje s frakcioniranim laserjem

Nekirurško pomlajevanje s frakcioniranim laserjem

Pomlajevanje kože in glajenje gub s frakcionirano ablacijo

Pomlajevanje kože s frakcionirano ablacijo se od starejših metod razlikuje predvsem po izrazitem zmanjšanju stranskih učinkov ter boljši učinkovitosti pri zdravljenju kožnih sprememb, ki nastanejo kot posledica naravnega staranja kože in izpostavljanja UV žarkom (fotostaranje) ter drugim škodljivim zunanjim dejavnikom .

Posege izvajamo s frakcioniranim Erbium YAG laserjem. Z njim lahko izboljšamo površino kože, zgladimo nekatere gubice in popravimo znake poškodb kože zaradi sonca (pigmentne spremembe kot so starostne lise), izboljšamo izgled brazgotin in strij… Je varna in zelo učinkovita metoda za odpravljanje omenjenih težav.

Kaj je frakcionirana ablativna metoda?

Pri frakcioniranem poseguna nekem predelu ustvarimo veliko število mikroskopsko majhnih poškodb kože. Drobne ranice po posegu navzven skoraj  niso opazne. Tako so dnevi po posegu za paciente precej manj neprijetni kot po posegih s klasičnimi ablativnimi laserji. Že tri do štiri dni po posegu se lahko ob spretnem minimalnem kozmetičnem prekrivanju vrnete k vsakodnevnim aktivnostim.

Med posegom večina pacientov občuti žareč občutek na koži, kar običajno traja še nekaj ur po končanem postopku.

Ultravijoličnim žarkom se ne smete izpostavljati vsaj 4 tedne po posegu; redno morate uporabljati ustrezno zaščitno sredstvo, ki vam ga bo svetovalo zdravstveno osebje.
Običajno lahko že po 3-4 dneh po posegu nadaljujete svoje vsakodnevn aktivnosti. Koža je vidno pomlajena po vsakem postopku, za izrazitejše učinke pa je potrebnih  več ponovitev posega (3-5), ki naj si sledijo približno na 3-4 tedne.

Česa s frakcionirano ablacijo ne moremo odpraviti?

Takšen postopek ne more popraviti mlahave oziroma povešene kože, globokih in mimičnih gub, popraviti keloidnih in drugih večjih brazgotin, razširjenih por in razširjenih krvnih žil.Takšne težave je možno popraviti s številnimi drugimi metodami, o katerih se lahko pogovorite z zdravstvenim osebjem med posvetom.

Be Sociable, Share!